StudentHOP – Grup de dezvoltare personală pentru tineri
Acasa » StudentHOP – Grup de dezvoltare personală pentru tineri

StudentHOP – Grup de dezvoltare personală pentru tineri

Am creat aceste ateliere cu gândul la voi, cei care treceți acum prin această etapă de viață plină de noutate, provocări și schimbări importante, această tranziție între viața de adolescent și cea de adult. Ne dorim să fim alături de voi și să vă însoțim în acest proces de dezvoltare, iar împreună să descoperim cele mai bune modalități de a vă pune în valoare atitudinile, valorile și resursele interioare.

Grupul de dezvoltare personală StudentHOP oferă o experiență complexă, un spațiu în care ne putem exprima liber și suntem apreciați indiferent de facultatea la care învățăm, de tipul de temperament pe care îl avem sau de notele din sesiune: liniștiți sau expansivi, tăcuți sau vorbăreți, cu toții merităm să trecem cu bine peste hopurile studenției și să ne oferim unii altora speranța că toate lucrurile pot fi îmbunătățite atunci când lucrăm împreună la asta. Activitățile grupului vor fi atât în echipă, cât și individuale, cu instrumente de învățare active și practice, care să te motiveze să continui procesul de dezvoltare și în afara atelierelor. Experiențele și ideile tale și ale celorlalți din grup, alături de energia și priceperea Andrei și Andreei, vor face din aceste întâlniri o oportunitate pentru a explora și a evolua.

Vom organiza 10 întâlniri săptămânale, atât în variantă online, cât și offline, iar prețul fiecărei întâlniri este de 100 de lei (detalii despre acestea și despre reduceri găsești mai jos).

Iată conținutul atelierelor StudentHOP:

Bun venit!

Prima întâlnire a grupului va fi numai despre cunoaștere – a voastră, a noastră și a modului în care vom organiza întâlnirile. Vom discuta despre așteptările și fricile noastre față de acest proces și vom descoperi împreună beneficiile pe care ni le dorim de la această experiență și valoarea adusă de fiecare în cadrul grupului.

Identitatea de sine

Tranziția de la liceu la facultate vine cu multe schimbări adesea greu de perceput și subestimate atât de noi, cât și de către cei din jur. Vom căuta să înțelegem împreună perioada prin care trecem și să ne ascultăm, cunoaștem și înțelegem mai bine, fără filtre – de la emoțiile, gândurile și comportamentele noastre la identificarea valorilor personale pe care le avem și cum le putem folosi în avantajul nostru. 

Relații

În perioada anilor de facultate relațiile se află în continuă transformare – unele prietenii dispar, apar altele noi, relația cu părinții și cu familia se modifică, de multe ori intervine factorul mutării în alt oraș, iar relațiile de cuplu sunt intense și de multe ori complicate. Învățăm împreună cum ne putem îmbunătăți comunicarea și setarea de limite în relațiile noastre și cum putem să le transformăm în adevăratesurse de bucurie, energie și stare de bine.

Gestionarea stresului

Atunci când vorbim despre perioada studenției ne vin în cap multele provocări noi care apar fără să știm dinainte la ce să ne așteptăm – examene multe, prietenii noi, căutarea unui job / internship, identificarea carierei potrivite, toate în timp ce încercăm să găsim timp și pentru alte activități (să facem mișcare, să ne îngrijim relațiile de prietenie și de cuplu, să avem timp de pasiunile noastre, numiți-le voi). Destul de stresant, nu? Împreună vom căuta să găsim metode potrivite fiecăruia, pentru a percepe mai relaxat avalanșa de activități din viața noastră, a gestiona anxietatea de performanță când vine vorba de examene și școală dar și a stresului generat de incertitudinile vieții din acești ani. 

Time management

Se spune că timpul este infinit; cu toate acestea, cum se face că nu ne ajunge aproape niciodată? Printre cursuri, învățat, ieșiri cu prietenii și tot ce ne mai dorim să facem în studenție, facem tot mai greu față gestionării acestei liste. Vom explora împreună cum putem personaliza tehnici de organizare a timpului astfel încât să se potrivească stilului nostru de viață și atingerii propriilor obiective și să ne ajute în a reduce stresul cauzat de numărul copleșitor de task-uri din lista noastră.

Well-being

Ce anume ne dă o stare de bine și ce ne face să ne simțim mai degrabă nemulțumiți sau nefericiți? Dacă ne analizăm dorințele și aspirațiile, le putem identifica pe acelea care contribuie la propria stare de bine și reconsidera pe cele care ne pun piedici. Vom învăța cum ne putem antrena mintea în a găsi acele lucruri care ne aduc stare de bine, explorând tehnici pe care le vom adapta la preferințele și stilul nostru de viață. Prin exerciții concrete ce pot fi aplicate în viața de zi cu zi, găsirea stării de bine va deveni din ce în ce mai ușoară; vom crea obiceiuri care să vină în completarea celorlalte practici dobândite în cadrul atelierelor – gestionarea stresului, a timpului, a relațiilor etc.

Oportunități

Chiar dacă avem sau nu o idee despre cum am vrea să ne valorificăm potențialul, este posibil să întâmpinăm dificultăți când vine vorba de ce putem face în mod concret. De unde să încep și încotro s-o apuc? Cum știu ce mi se potrivește și ce nu? Noi vom pune la dispoziție instrumentele care să te ajute să cauți, să descoperi, să iei decizii pentru identificarea și urmărirea de contexte care să te ajute în a continua procesul început la atelierele noastre. De la oportunități de socializare, formare, călătorie până la angajare sau antreprenoriat, tinerii pot avea parte de multe beneficii dacă sunt sprijiniți și încurajați în a-și exploata și dezvolta resursele proprii.

Rămas bun

Vom încheia seria atelierelor cu o întâlnire de bun rămas, unde vom discuta despre timpul petrecut împreună, ne vom uita la evoluția noastră din această perioadă și vom face planuri pentru un viitor mai plin de autocunoaștere, încredere, relații sănătoase, cu mai puțin stres și mai multă stare de bine și oportunitățile la care visăm.

Cine poate participa la StudentHOP?

Dacă ai între 19 și 23 de ani și ai avut sau nu experiențe asemănătoare, dacă ești preocupat/ă de propria dezvoltare, dacă ești curios să te cunoști și să te înțelegi mai bine, ai sau vrei să capeți motivația să poți face ce îți dorești, ești curios/oasă să descoperi noi perspective asupra învățării și cauți o ocazie de a cunoaște tineri mișto cu care să împărtășești, să faci schimb de experiență, să oferi și să primești în același timp, aici e locul tău! Noi te așteptăm cu drag și cu deschidere, curiozitate și nerăbdare.

Care sunt beneficiile participanților la StudentHOP?

  • Participarea la 10 ateliere interactive, pe teme alese în funcție de nevoile identificate în rândul tinerilor; 
  • Experiența noastră de 7 ani de lucru împreună în care am fost alături în procesul de învățare și dezvoltare pentru mii de tineri;
  • Veți face parte  dintr-un grup care are dorințe similare pentru o experiență de dezvoltare personală;
  • Bonus – 2 întâlniri individuale, pentru a discuta despre propriile tale nevoi, dorințe și propriul proces de învățare;
  • Reducere la plata seriei de ateliere în 3 tranșe (300 de lei / tranșă – 90 de lei în loc de 100 lei / ședința); 
  • Oportunitatea de a face parte din comunitatea noastră de dezvoltare, cu acces exclusiv la resurse, întâlniri, cursuri, inițiative și cu activități distractive de timp liber;
  • Certificat pentru ‘absolvirea’ seriei de ateliere;
  • Reduceri la viitoare cursuri și evenimente.

Avem 2 grupe disponibile pentru aceste ateliere, care vor fi organizate în paralel.
Dacă ești din București, poți participa la atelierele noastre de la Centrul Reconectat (zona Berzei), marți, orele 18:30-20:30, 15 locuri disponibile. Dacă preferi atelierele online, indiferent unde locuiești, te poți înscrie la cele de luni, orele 18:30-20:30, prin Zoom, 12 locuri disponibile. Costul unui atelier este de 100 de lei dacă plătești săptămânal sau 90 de lei dacă plătești în 3 tranșe.

Primele ateliere vor avea loc pe 19, respectiv 20 octombrie, în fiecare luni și marți, timp de 10 săptămâni (21, 22 decembrie). Cerințe tehnice pentru atelierele online: conexiune Internet, cameră web și microfon (pornite pe tot parcursul atelierelor).

Pentru înscriere, te invităm să completezi acest formular până pe 15 octombrie; rezervarea locului se face prin plata primului curs (100 lei) sau a primei tranșe (300 lei) până pe 16 octombrie, prin transfer bancar – revenim cu detalii despre plată către cei înscriși.

Cine sunt trainerii?

Andra Stoian și Andreea Hagiu lucrează împreună de 7 ani, timp în care au dezvoltat proiecte pentru peste 2000 de copii și adolescenți, desfășurând peste 1000 de ore de training și ateliere pentru aceștia. În plus, în acești ani au fost implicate în coordonarea de proiecte educaționale, în cadrul cărora au lucrat cu copii, adolescenţi, părinţi, cadre didactice, asistenţi sociali şi reprezentanţi ai instituţiilor publice şi private. 

Andra e psiholog și psihoterapeut în formare, pasionată de training și dezvoltare personală pentru adolescenți și tineri. Iubește muzica, plimbările în aer liber și marea. Are o mare curiozitate de a cunoaște mai bine universul în care trăim și visează la o lume în care drepturile tuturor oamenilor sunt respectate.

Andreea este trainer și lucrător de tineret, iar activitatea ei preferată este să-i facă pe oameni să-și descopere potențialul și să se bucure de el și reușește să facă asta prin educație nonformală, cursuri de dans și fitness. Pasionată de sport, dans și plimbări, caută mereu experiențe care să-i stârnească curiozitatea și care o fac să se simtă plină de viață.

Te așteptăm alături de noi cu drag și entuziasm!

DistribuieFacebookX